Rol Ocon bij Mercedes wordt steeds kleiner: 'Hij kan informatie meenemen' Formule 1

Rol Ocon bij Mercedes wordt steeds kleiner: 'Hij kan informatie meenemen'

Door Glenn van der Straten 11 september 2019 | 12:42


Esteban Ocon vervangt vanaf komend seizoen Nico Hülkenberg bij Renault. De Fransman heeft een contract voor twee seizoenen bij het Franse fabrieksteam, en er staat geen clausule in dat hij tussentijds kan vertrekken naar Mercedes. Dit bevestigt Toto Wolff aan Racefans.net.

'Hij is volledig gecommitteerd aan Renault tot en met 2021. Er zijn opties in het contract voor beide partijen om daarna met elkaar verder te gaan. Maar in 2021 kan hij niet naar ons toe', aldus Wolff. De komende weken zal Mercedes steeds minder een beroep gaan doen op Ocon, nu nog simulatorcoureur bij de Zilveren Pijlen.

'Hij zal niet alle vergaderingen over de toekomst meer bijwonen'

Dit om hem geen informatie te geven, die hij kan doorspelen aan Renault. 'Esteban en ik hebben het er met elkaar over gehad, hoe lang hij deze rol kan behouden. Ik zei tegen hem dat hij hoe langer hij blijft, hoe meer informatie hij mee kan nemen naar Renault. Hij reageerde dat hij uiteraard alle informatie mee zou nemen. Maar dit seizoen is hij nog bij ons en hij doet waardevol werk, dat we nodig hebben om het kampioenschap te winnen. Maar hij zal niet alle vergaderingen over de toekomst meer bijwonen, die gaan over de auto van volgend jaar vanuit technisch en innovatief oogpunt.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws