Grand Prix van Zandvoort heeft eerste juridische procedures aan de broek Formule 1

Grand Prix van Zandvoort heeft eerste juridische procedures aan de broek

Door Glenn van der Straten 11 september 2019 | 13:23


De Grand Prix van Zandvoort heeft de eerste juridische procedures aan de broek. Stichting Duinbehoud en ook andere natuurorganisaties maken de gang naar de rechter, omdat zij vrezen voor onherstelbare natuurschade als gevolg van de werkzaamheden rond het circuit. 

In een kort geding zullen de natuurorganisaties een verbod eisen op die werkzaamheden. 'Hier dreigt leefgebied van padden en zandhagedissen blijvend te worden vernield', meent Marc Janssen van stichting Duinbehoud. Laatstgenoemde organisatie wordt gesteund door Milieudefensie, provincie Noord-Holland en gemeente Zandvoort. 

Verzoek om op te treden tegen organisatie Grand Prix van Zandvoort

Verschillende natuurorganisaties hebben in een brief aan de gemeente en de provincie geschreven dat voor de grootschalige werkzaamheden die het Circuit van Zandvoort gaan doen, er geen benodigde onderzoeken zijn uitgevoerd en dat er ook niet de benodigde vergunningen zijn verleend. Zij verzoeken de gemeente en provincie op te treden tegen de organisatoren van de Grand Prix, meldt het ANP

Lees 3 reacties

Tags:

Reacties

Sjoerd Valkering
12 Sep 2019 om 12:45

Er is ook nog dat probleem met de PAS ofzo toch of PAK hoe heet dat.

12 Sep 2019 om 09:53

Ik denk dat Zandvoort het kan schudden als organisatie van de F1 met alle nieuwe milieu regeltjes.

MAXbeatsHAM!!
11 Sep 2019 om 14:48

Oei, ik voorzie toch wel wat problemen voor de Nederlandse F1 volgend jaar, maar ook voor de diverse organisaties welke een Nederlandse GP min of meer willen tegenhouden. Had al wat meer reacties verwacht op dit artikel.

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws