Leclerc beweert monden criticasters gesnoerd te hebben: 'Ben gegroeid' Formule 1

Leclerc beweert monden criticasters gesnoerd te hebben: 'Ben gegroeid'

Door Glenn van der Straten 11 september 2019 | 14:29


Toen Ferrari vorig jaar bekendmaakte dat zij in 2019 zouden rijden met Charles Leclerc, kregen zij een hoop commentaar. De jonge Monegask reed in 2018 voor het eerst in de Formule 1 en de overstap zou dan ook te vroeg komen. Dankzij zijn twee zeges de afgelopen weken, in Spa en Monza, zegt hijzelf dat Ferrari de juiste keuze heeft gemaakt. 

Leclerc begon nog matig aan het seizoen met de nodige fouten. 'Het was geen gemakkelijke start. Maar sinds het begin van het seizoen ben ik gegroeid', zegt hij tegenover Crash.net. 'Ik begreep het commentaar van vorig jaar wel, dat ik te jong was en dat dit pas mijn tweede seizoen in de F1 is. Maar ik kan Ferrari alleen maar bedanken.'

'Deze resultaten tonen aan dat ik er meer klaar voor was dan mensen dachten'

Volgens Leclerc zelf heeft hij de mond gesnoerd van de criticasters. 'Ik ben blij met deze laatste resultaten, die tonen aan dat ik er meer klaar voor was dan sommige mensen dachten.' In het kampioenschap staat Leclerc nu vierde, op drie punten achterstand van Max Verstappen. Hij staat dertien punten voor op zijn teamgenoot Sebastian Vettel. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws