F1-teams hebben ideeën om kwalificatieproblemen op te lossen Formule 1

F1-teams hebben ideeën om kwalificatieproblemen op te lossen

Door Glenn van der Straten 11 september 2019 | 14:54


Tijdens de afgelopen twee races, in Spa en Monza, liepen de kwalificaties niet van een leien dakje. Met name in Italië ontpopte zich er een bijzonder tafereel. Zeven van de negen coureurs kwamen niet op tijd over de start/finishlijn voor een tweede run. Niemand wilde vooraan rijden, bang een slipstream te missen in de hotlap.

Het groepje wagens ging dus uiterst langzaam over het circuit. Carlos Sainz, Nico Hülkenberg en Lance Stroll kreeg na afloop een waarschuwing voor onnodig langzaam rijden. Maar de stewards beseften dat het geven van waarschuwingen geen oplossing is, waardoor zij de FIA hebben verzocht met een maatregel te komen. 

'Een aantal teams heeft al ideeën naar voren geschoven'

Wedstrijdleider Michael Masi heeft aangegeven dat de teams bij de Grand Prix van Singapore met elkaar om tafel gaan, om naar oplossingen te kijken. 'We hebben hier na Spa een discussie over gevoerd en ik denk dat iedereen die in de ruimte was, waaronder sportief directeuren en coureurs, het ermee eens is dat er geen simpele oplossing te vinden is in de reglementen. We zullen hier dieper op ingaan in Singapore en een aantal teams heeft al simulaties en ideeën naar voren geschoven om ermee aan de slag te gaan, want dit is in ieders belang', beweert Masi tegenover Motorsport.com


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws