Renault tikt de duizend pk aan: 'Motor van het hoogste niveau' Formule 1

Renault tikt de duizend pk aan: 'Motor van het hoogste niveau'

Door Glenn van der Straten 11 september 2019 | 16:02


Renault heeft de duizend pk bereikt. Onlangs introduceerden zij de nieuwe C-Spec van de motor en hiermee moet het genoemde aantal pk’s behaald zijn. Wel geeft teambaas Cyril Abiteboul te kennen dat het volledige vermogen niet altijd gebruikt kan worden. 

'We hebben een krachtige motor. Mensen twijfelen over ons en maken grappen over ons, maar ik kan hen de data laten zien. De realiteit', beweert Abiteboul in gesprek met Auto Hebdo. 'De kilowatts zijn zichtbaar, maar we kunnen het volledige vermogen niet altijd gebruiken vanwege het sparen van de motor.'

'Nu hebben we een motor van het hoogste niveau'

Volgens Abiteboul is er veel werk geleverd om de motor zo krachtig mogelijk te laten zijn. Hij prijst al het personeel. ‘Onze betrouwbaarheid wordt nog altijd bekritiseerd, maar in Viry (standplaats fabriek, red.) is een transformatie op gang gekomen. De dynamiek is veranderd, we hebben getalenteerde mensen en bijna iedere week komen er mensen bij. In 2016 begonnen we met reorganiseren, nu hebben we een motor van het hoogste niveau.’ (Foto: Renault Sport Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Rudy71
12 Sep 2019 om 13:10

Nu alleen nog Appie vervangen dan wordt het TobTeam misschien nog eens een ToPTeam. Fransen krijg er de rillingen van met hun arrogantie zie Prost en LeClerc, Abiteboul etc..

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws