Hakkinen ziet één oplossing voor Vettel: 'Overwinning verbetert reputatie' Formule 1

Hakkinen ziet één oplossing voor Vettel: 'Overwinning verbetert reputatie'

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 08:37


Mika Hakkinen is van mening dat Ferrari te maken heeft met een lastige verstandhouding tussen de beide coureurs. Doordat Sebastian Vettel op papier eerste man is, maar Charles Leclerc op het moment de betere is, ontstaan er spanningen bij de Italiaanse renstal. Hakkinen ziet één oplossing, namelijk een Grand Prix-overwinning voor Vettel.

'Om in Monza te winnen met Ferrari, is iets wat Leclerc nooit meer zal vergeten', begint Hakkinen zijn column voor Unibet. 'Het liet tevens zien dat hij op dit moment de beste coureur van Ferrari is. Op Spa pakte hij het momentum en dat nam hij mee naar Monza. Dat is ook precies de manier hoe je uiteindelijk wereldtitels wint. Ferrari-teambaas Mattia Binotto ziet dus zijn, op papier, eerste man verslagen worden. Dat kan spanningen met zich meebrengen.' Volgens Hakkinen moet Vettel, viervoudig wereldkampioen, snel met goede prestaties komen. Al is het alleen maar om zijn naam hoog te houden. 'Vettel realiseert zich dat Charles het goed doet. Zelf heeft hij snel een overwinning nodig om zijn reputatie weer te verbeteren.'

'Alsof we opeens in een ander seizoen zitten'

Om dat te bewerkstelligen moet Vettel snel beter rijden en een stuk minder fouten maken. Alleen dan is het mogelijk, want van een alleenheerschappij van Mercedes is al even geen sprake meer. 'Mercedes domineerde tijdens de eerste acht races, maar in de laatste zes wedstrijden hebben alle drie de topteams, Mercedes, Ferrari en Red Bull, twee overwinningen gepakt. Alsof we opeens in een ander seizoen zitten. De verwachtingen voor Singapore zijn dan ook hoog. Lewis Hamilton en Vettel hebben daar beiden vier keer gewonnen. Valtteri Bottas, Leclerc en Max Verstappen wonnen daar nog nooit. Red Bull, Mercedes en Ferrari hebben er in de afgelopen tien jaar allemaal gewoon, dus alles kan gebeuren.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws