Dit zijn het salaris en de bonussen die Ricciardo bij Renault ontvangt Formule 1

Dit zijn het salaris en de bonussen die Ricciardo bij Renault ontvangt

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 10:41


Daniel Ricciardo zit verwikkeld in een rechtszaak met zijn voormalige manager Glenn Beavis. Tijdens het gevecht in de rechtszaal kwamen enkele punten uit het contract van de Australiër bij Renault naar boven. Voor als het nog niet duidelijk was, is dat het nu wel; Ricciardo hoeft na zijn Formule 1-loopbaan geen andere baan te zoeken. 

Naast zijn jaarsalaris van 27,5 miljoen dollar, wat 50 miljoen dollar maakt voor zijn twee jaar durende contract, heeft Ricciardo enkele bonussen in zijn contract staan. Dit weet Formula Money te melden. Zo krijgt hij medische kosten, en dus ook fysiotherapeutische kosten, in 2019 vergoed tot honderdduizend dollar

Tien miljoen dollar extra voor een goed seizoen

Uiteraard zijn er ook prestatie gerelateerde bonussen in het contract opgenomen. Bij het behalen van zijn eerste Grand Prix-overwinning voor Renault, krijgt hij één miljoen dollar op zijn bankrekening gestort. Zijn de door Ricciardo geleverde prestaties goed in 2019, dan krijgt hij aan het einde van het seizoen nog eens tien miljoen dollar extra. Ook mag hij de Renault-wagen houden als hij er een race mee wint. De motor en versnellingsbak worden wel eruit gehaald, maar de verzekerings- en onderhoudskosten en de wegenbelasting worden betaald door Renault. (Foto: Renault Sport Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

MisterT
12 Sep 2019 om 10:52

Hele gave deal! Er moet denk ik wel wat geld gebeuren wil hij met de Renault een GP winnen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws