Lammers belooft festival-achtige Grand Prix: 'Alle dagen feest in Zandvoort' Formule 1

Lammers belooft festival-achtige Grand Prix: 'Alle dagen feest in Zandvoort'

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 13:41


Als het aan Jan Lammers ligt, wordt de Grand Prix van Zandvoort volgend jaar een soort van festival. Het evenement, dat van vrijdag 1 mei tot en met zondag 3 mei plaatsvindt, is volledig uitverkocht. Er worden in totaal 315.000 bezoekers verwacht.

'Het zijn cijfers waarvan ik betwijfel of zelfs Monaco die nog haalt. Wij halen vrijdag al meer dan honderdduizend bezoekers en dan gaat er donderdag ook nog het één en ander gebeuren. Bij de meeste andere races is die twee uur racen op zondag het wel, met nog wat dingen eromheen. Bij ons is het programma eromheen van veel groter belang. Wij willen echt die focus op het festival-aspect', vertelt Lammers aan Formule1.nl.

'Het wordt hoe dan ook alle dagen feest' 

De sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix heeft het liefst dat het evenement al op de woensdag begint. 'Het wordt hoe dan ook alle dagen feest. Wij hebben eigenlijk drie zondagen.' Maar ook de race zelf wordt volgens Lammers iets om niet snel te vergeten. 'De vrijdag wordt ook al apart. Als dan de eerste coureur in 35 jaar met een Formule 1-auto de pits uit rijdt, dat wordt historisch. Dat is toch een keerpunt. Dat wordt heel mooi.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws