Seidl beseft: 'De topteams zijn niet alleen beter vanwege hogere budgetten' Formule 1

Seidl beseft: 'De topteams zijn niet alleen beter vanwege hogere budgetten'

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 15:58


Op 31 oktober aanstaande worden de veranderingen aan de regels voor het 2021-seizoen definitief. Naast aangepaste wagens is er het budgetplafond, om ervoor te zorgen dat de teams dichter naar elkaar toegroeien. Volgens Andreas Seidl, teambaas bij McLaren, is dit op korte termijn niet genoeg om de verschillen gelijk te trekken.

In 2021 wordt er in de Formule 1 een budgetlimiet ingesteld van 175 miljoen dollar. Het budgetplafond zorgt volgens Seidl echter niet direct voor een kleiner gat tussen de topteams en het middenveld. 'Allereerst, deze drie teams (Mercedes, Ferrari, Red Bull, red.) zijn verder dan wie dan ook. Niet alleen vanwege hun budgetten, maar ook omdat ze beter werk verrichten dan de andere teams, en dit in 2021 ook zullen doen.' Seidl meent dat het tijd gaat kosten om de verschillen recht te trekken, aangezien de topteams nu een stuk voorlopen. 

'Het belangrijkste voor ons is dat de financiële voorschriften van kracht worden'

Volgens Seidl zal het een aantal jaar kosten, maar wordt de sport er daarna eerlijker van en zal zijn team in de tussentijd harder moeten werken en beter moeten presteren om te kunnen tippen aan de drie topteams. 'De topteams kunnen nu alvast, met hun budget en mankracht, een voorsprong nemen voor 2021. Het belangrijkste voor ons is dat de financiële voorschriften van kracht worden, met name de budgetlimiet. Uiteindelijk denk ik dat de show beter wordt', aldus Seidl tegenover Motorsportweek.com. (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws