Grote update voor Racing Point: 'Willen beste team van middenveld worden' Formule 1

Grote update voor Racing Point: 'Willen beste team van middenveld worden'

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 16:34


Otmar Szafnauer heeft laten weten dat Racing Point een grote aerodynamica-update meebrengt naar Singapore. Dit moet de Britse renstal dichter bij het doel brengen om als vierde in het klassement te eindigen en dus ‘the best of the rest’ te zijn.

'We verwachtten goed te zijn in Spa, wat zo was. We verwachtten goed te zijn in Italië. En we verwachten vrij goed te zijn in Singapore, we hebben namelijk nog wat trucjes achter de hand', begint Szafnauer zijn verhaal. Die trucjes zijn een aantal updates die aan de wagens worden doorgevoerd. Dat bevestigde de teambaas tegenover Motorsport.com. 'Ja, het is een nieuwe update. Een grote update. Van daaruit zullen we meer over de auto leren, de juiste set-up vinden en zodoende bovenaan het middenveld komen te staan. We zijn het gewend op die positie te staan, ik vind ook dat we daar horen te staan.'

'Een stap van drie tienden is nodig om geregeld het vierde snelste team te zijn'

Ook Racing point-coureur Sergio Pérez zegt dat het team dit seizoen veel progressie heeft geboekt en is positief dat Racing Point dit jaar als vierde in de constructeurs-stand kan eindigen. De Mexicaan zegt wel dat er nog veel werk voor nodig is om dit gedaan te krijgen. 'Ik denk dat een stap van drie tienden nodig is om geregeld het vierde snelste team te zijn. We zitten er dichtbij, maar drie tienden is erg veel. Zelfs wanneer de andere teams niet verder zouden ontwikkelen.' (Foto: Racing Point F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws