Ferrari en Mercedes maken zich zorgen over standaardisatie onderdelen Formule 1

Ferrari en Mercedes maken zich zorgen over standaardisatie onderdelen

Door Glenn van der Straten 12 september 2019 | 17:10


Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft laten weten sceptisch te zijn over het budgetplafond en de standaardisatie van onderdelen, regels die in 2021 van kracht gaan in de Formule 1. Door het nieuwe reglement zouden mogelijkerwijs de vrijheden van de verschillende teams ingeperkt kunnen worden. 

Een reden dat Binotto tegen de standaardisatie van onderdelen is, komt door het gevaar dat het kan opleveren. Als één onderdeel niet goed blijkt te werken, heeft dit invloed op alle wagens. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2018 de Formule 2, waar gebruik werd gemaakt van een standaardkoppeling. Door een fout in deze koppeling, moesten veel races achter de safety car starten. 'We accepteren standaardisatie misschien, maar we moeten er allereerst voor zorgen dat de onderdelen betrouwbaar zijn, goed presteren en dat de kwaliteit op niveau is', aldus Binotto tegenover Motorsport.com

'Voor de betrouwbaarheid moeten we veel herontwerpen'

Ook Mercedes uit dezelfde zorgen als Ferrari, vertelt Aldo Sota, technisch directeur van de Duitse renstal. 'We accepteren de kostenlimiet als maatregel, die impact gaat hebben op ons team en hoe we dingen zullen ontwikkelen. Dat geldt ook voor Ferrari en Red Bull. Maar wat betreft de standaardisatie uiten wij dezelfde zorgen als Mattia. Het moet betrouwbaar zijn en daarvoor moeten we veel herontwerpen. We zijn er nog niet van overtuigd dat de kosten echt dalen.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws