Toro Rosso teambaas verwacht dat Albon bij Red Bull blijft Formule 1

Toro Rosso teambaas verwacht dat Albon bij Red Bull blijft

Door Wouter Hollemans 12 september 2019 | 18:34


De teambaas van Toro Rosso verwacht dat Albon niet zal terugkeren bij zijn team. De nieuwe teamgenoot van Max Verstappen heeft indruk gemaakt op de Oostenrijker.

Alexander Albon maakte in 2019 zijn Formule 1 debuut bij het junior team van Red Bull Racing, Toro Rosso. Na slechts 12 races is hij in augustus gepromoveerd naar Red Bull Racing ten koste van de matig presterende Pierre Gasly.  De eerste races in de RB15 van de 23-jarige Brit zijn veelbelovend, met een vijfde plaats tijdens de GP van België en zesde plaats in de GP van Italië.

‘100% leven voor de Formule 1’

Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, verwacht dan ook niet dat hij Albon terug zal zien in zijn team. ‘Helaas denk ik dat hij weg is, maar je weet maar nooit wat er gaande is in Formule 1’ is zijn antwoord op de vraag van Reuters of Albon ooit terug zou keren.

Tost geeft aan dat hij vanaf de eerste test van het seizoen al onder de indruk was van Albon: ‘Ik had niet verwacht dat hij het zo goed zou doen, het is een positieve verrassing. Wanneer jonge rijders naar Toro Rosso komen, zeg ik ze altijd dat nu het echte autosport leven begint. Ze moeten 100% leven voor de Formule 1. Sommigen snappen dat en sommigen niet. Als ze dat niet snappen, dan liggen ze eruit. Zo simpel is het.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws