Bottas geeft strijd om wereldtitel nog niet op Formule 1

Bottas geeft strijd om wereldtitel nog niet op

Door Wouter Hollemans 12 september 2019 | 19:47


Ondanks zijn achterstand van 63 punten op zijn Mercedes teamgenoot Hamilton in de WK stand, gooit Bottas de handdoek niet in de ring. Zolang het nog mogelijk is, blijft hij zijn ogen houden op de titel van Formule 1 wereldkampioen in 2019.

‘Dit is F1, we hebben gekkere dingen gezien. Dus is er geen reden om op te geven’ verklaart Valtteri Bottas aan Crash.net. ‘Ik focus op mijzelf, op de beste prestatie voor ons als team en we blijven ons gezamenlijk verbeteren. Aan het einde van het jaar zullen we het zien’.

‘Er is geen reden om op te geven als het statistisch nog mogelijk is’

De Fin heeft dit seizoen twee races gewonnen, de Grand Prix van Australië en de Grand Prix van Azerbeidzjan. Zijn stalgenoot en vijfvoudig wereldkampioen heeft in 2019 reeds acht overwinningen gepakt. En slechts drie keer wist hij dit jaar voor Lewis Hamilton te finishen.

Hoewel Bottas wel inziet dat er geen grote kans is dat het gaat lukken, zal hij niet opgeven in de strijd voor de titel: ‘Er is geen reden om op te geven als het statistisch nog mogelijk is. Het is eerlijk gezegd natuurlijk een kleine kans, als je realistisch kijkt hoe Lewis presteert en hoe constant hij is. Maar je weet het maar nooit.’ (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws