Ferrari Teambaas: 'Mick Schumacher zijn moment zal komen' Formule 1

Ferrari Teambaas: 'Mick Schumacher zijn moment zal komen'

Door Wouter Hollemans 12 september 2019 | 20:29


Dit jaar is Mick Schumacher toegevoegd aan de Ferrari Driver Academy en de teambaas van het Ferrari F1 team ziet progressie bij de 20-jarige Duitser: ‘We hebben veel in hem geïnvesteerd omdat we geloven dat hij een goede Formule 1 coureur kan zijn’ zegt hij tegen het Duitse Bild.

De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher is in 2019 actief in het Formule 2 kampioenschap. Weliswaar heeft Mick Schumacher in deze opstap klasse tijdens zijn debuut jaar één overwinning gepakt, maar zijn elfde plek in het kampioenschap is een middelmatige tussenstand. Toch ziet de Ferrari teamchef Mattia Binotto progressie.  

‘Hij zal komen zodra hij klaar is voor de Formule 1’

Binotto: ‘Mick boekt goede vooruitgang, wat we de afgelopen jaren ook verwachten en nu doet hij waardevolle ervaring op in de Formule 2. Hij zal komen zodra hij klaar is voor de Formule 1’. Mick Schumacher zelf zegt nog te twijfelen of hij de Formule 1 zal gaan halen. 

De Ferrari Driver Academy is het opleidingstraject om jonge veelbelovende coureurs te ontwikkelen. Coureurs die ooit onderdeel zijn geweest van het talentenprogramma van de Scuderia en de Formule 1 grid hebben gehaald zijn Jules Bianchi, Sergio Perez, Lance Stroll en Charles Leclerc. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws