Berger waarschuwt Vettel: 'Hij kan Leclerc niet vertrouwen' Formule 1

Berger waarschuwt Vettel: 'Hij kan Leclerc niet vertrouwen'

Door Ashna Beek 13 september 2019 | 11:52


Gerard Berger denkt dat Sebastian Vettel nooit meer moet vertrouwen op zijn teamgenoot Charles Leclerc na het incident tussen het tweetal tijdens de kwalificatie op Monza.

Sebastian Vettel was na afloop van de kwalificatie op Monza niet te spreken over zijn teamgenoot Charles Leclerc. De Ferrari-coureurs hadden afgesproken dat ze elkaar in het slotstuk van de kwalificatie op sleeptouw zouden nemen, aangezien de tow oftewel slipstream nergens zo belangrijk is als Monza. Vettel deed wat hij moest doen, maar Leclerc hielp zijn teamgenoot niet. Het resulteerde in de pole position voor Leclerc, terwijl Vettel genoegen moest nemen met een vierde plaats tijdens de kwalificatie. 

Hoewel het een duidelijke afspraak was binnen het team liet Leclerc het afweten toen hij nodig was. 'Ik moet het duidelijk zeggen: In Formule 1 is er geen ruimte voor een teamspeler', zegt Berger in gesprek met Kolner Express. 'Iedereen is er voor zichzelf en wil vooraan staan. Ik heb geen idee of hij Vettel voor de gek heeft gehouden, maar het is allang duidelijk dat Leclerc een killer instinct heeft en op weg is naar een wereldtitel. Dat is geen verassing voor mij. Voor mij is het onbegrijpelijk waarom Sebastian zolang bleef wachten en niet op eigen houtje voor de pole ging. Zonder Leclerc was hij misschien geen eerste geworden, maar mogelijk wel als tweede of derde geëindigd. Hij kan nooit op Leclerc vertrouwen.'

'Vettel is goedgelovig' 

Berger was duidelijk toen hem werd gevraagd of Vettel naïef is geweest om zijn teamgenoot te vertrouwen. 'Laten we het niet naïef noemen, maar hij is te goedgelovig. En in een topsport als deze - waar het om een wereldtitel gaat - is er geen plaats voor goedgelovigheid.'

De oud-coureur denkt daarbij dat Ferrari nu een nieuwe nummer één heeft binnen het team. 'Ferrari steunt altijd degene met de grootste kansen en momenteel is dat Charles, want Sebastian heeft het niet goed gedaan. Om te spinnen en dan Lance Stroll te raken; dat mag je niet verwachten van een viervoudig wereldkampioen. Hij moet zich rustig houden en met iedere race meer naar voren komen.' (Foto: Ferrari F1 Media)

 

 

 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Shrek
13 Sep 2019 om 18:06

Hilarische Mario-kart foto..... geweldige snor :-))))

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws