Montoya: 'Denk niet dat het een mentaal ding is bij Vettel' Formule 1

Montoya: 'Denk niet dat het een mentaal ding is bij Vettel'

Door Gino Haverkamp 13 september 2019 | 19:30


Oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya denkt dat de matige vorm van Vettel geen mentaal probleem is. In zijn ogen kampt de Duitser eerder met een technisch probleem. De Ferrari SF90 van dit jaar zou Vettel niet helemaal liggen.

De Colombiaan, die begin deze eeuw furore maakte bij Williams en McLaren, denkt dat Vettel meer moeite heeft met het zich aanpassen aan de wagen dan teamgenoot Leclerc. Vettel heeft moeite om net zo snel te gaan als de andere jongen in het team. En omdat hij moeite daarmee heeft en zich niet comfortabel voelt, maakt hij fouten. Als je niet blij bent met de auto dan ga je fouten maken als je pusht. Ik denk niet dat het een mentaal ding is, maar dat het meer technisch is', laat hij weten aan Motorsport.com.

Vettel heeft moeite met achterkant

De viervoudig wereldkampioen zou vooral moeite hebben met de achterkant van de Ferrari, die wat nerveuzer is dan in eerdere seizoenen. Vettels rijstijl zou meer gebaat zijn bij een auto met stabielere achterkant, terwijl Leclercs rijstijl wat neutraler is en zodoende meer geschikt voor de SF90. Montoya denkt dat het verstandig is als Ferrari een auto bouwt die Vettel meer ligt. 'Het is beter om de auto aan te laten passen aan jouw rijstijl dan jouw rijstijl aan die van iemand anders.'

Toch moet Vettel er ook voor werken, stelt de zevenvoudig racewinnaar. 'Hij zal er met het team goed voor moeten zitten en harder werken dan ooit tevoren. De enige manier is door harder te werken en iets anders te doen aan wat hij nu doet. Hij zal gewend zijn aan een bepaalde manier van werken, maar op dit moment werkt dat niet goed voor hem.' (foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws