McLaren verlegt focus naar 2020: 'Wil daar geen concessies aan doen' Formule 1

McLaren verlegt focus naar 2020: 'Wil daar geen concessies aan doen'

Door Joris Verwijst 14 september 2019 | 12:20


McLaren gaat de huidige auto vrijwel niet meer ontwikkelen, omdat het in het nieuwe seizoen van 2020 goed voor de dag wil komen. Dat heeft teambaas Andreas Seidl verteld. Zijn team heeft in de WK-stand een redelijk comfortabele voorsprong op het team van Renault als het gat om de vierde plaats. 

Na de Grand Prix van Hongarije, waarin het team van McLaren twaalf punten pakte, kende het team in Spa (België) en Italië (Monza) een terugslag. Dat had mede te maken met de topsnelheid van de Renault-bolide, die veel hoger ligt. Toch denkt McLaren dat de vierde plek dus veilig is. 

'Natuurlijk willen we zo lang als mogelijk voor die vierde plaats vechten', begint Seidl tegenover Motorsport-Total. 'Tegelijkertijd is het voor mij belangrijker dat we de volgende stap met de auto van volgend jaar zetten. Ik wil daar geen concessies aan doen, door plotseling de focus op het huidige seizoen te verleggen.'

Bij McLaren zullen de komende drie races nog kleine updates worden uitgevoerd, omdat deze al zijn ontwikkeld. Daarvan moet men echter niet te veel verwachten, zo geeft Seidl aan. 'Het gaat om kleinere evoluties en niet om grote updates die de concurrentie afschudden', besluit de teambaas. (Foto: McLaren F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws