Ricciardo legt Red Bull en Renault naast elkaar: 'Meer vertrouwen en arrogantie' Formule 1

Ricciardo legt Red Bull en Renault naast elkaar: 'Meer vertrouwen en arrogantie'

Door Rick Pasker 14 september 2019 | 17:07


Daniel Ricciardo blikt maar weer eens terug op zijn tijd bij Red Bull. De Australiër besloot aan het einde van vorig seizoen de overstap te maken naar Renault en daarin valt hem inmiddels dan ook een groot verschil op. In een interview met The Checkered Flag licht Ricciardo dit verschil toe.

De Renault-coureur kwam in 2014 bij Red Bull tijdens een euforische fase. 'Wat de teamcultuur betreft, werd ik lid van Red Bull toen ze viervoudig kampioen waren. Dus ze hadden enorm veel vertrouwen en er straalde een arrogantie vanaf, zoals: 'dit is wat we weten'', aldus Ricciardo.

'Bij Renault tijdje geleden dat ze wonnen'

'Bij Renault is het alweer een tijdje geleden dat ze wonnen', begint de 30-jarige coureur over zijn nieuwe werkgever. 'Dus je kunt zien dat dat niveau van intensiteit en zelfvertrouwen niet helemaal op het niveau van Red Bull in 2014 ligt.'

Ricciardo legt uit wat je dan wel kan zien bij de Franse renstal. 'Wat je kunt zien, is dat ze op intensiteit en zelfvertrouwen voortbouwen en in drie jaar tijd veel zijn verbeterd, dus het geeft hen nu dan ook het vertrouwen dat ze in de top drie kunnen staan', sluit Ricciardo af. (Foto: Renault Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws