Palmer bekritiseert actie Leclerc: 'Verstappen kreeg daar wel een straf voor' Formule 1

Palmer bekritiseert actie Leclerc: 'Verstappen kreeg daar wel een straf voor'

Door Rick Pasker 14 September 2019 18:09


Jolyon Palmer is niet te spreken over de manier van racen van Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Italië. Volgens de BBC-analist brak de Monegask de regels toen hij het gevecht aanging met Lewis Hamilton op Monza.

'In eerste instantie was dat niet eerlijk racen van Charles', uit de analist zijn kritiek. 'De regels dicteren duidelijk dat je ruimte moet laten voor de breedte van een auto voor de tegenstanders, vooral in de remzones, waar je precies kunt bepalen hoe de auto moet worden geplaatst', stelt Palmer dan ook tegenover SpeedWeek.com.

'Hamilton kon niks anders dan een crash voorkomen'

Palmer legt verder uit: 'Leclerc stuurde naar rechts op de rem, waardoor Hamilton van de baan werd gedrukt. De Mercedes-coureur kon dan ook niets anders doen, behalve een zware crash voorkomen, omdat hij al aan de limiet zat en niet makkelijk uit deze situatie kon komen.'

'Hij zou het niet moeten doen', aldus Palmer, terwijl hij eraan herinnert: 'Vorig jaar kreeg Max Verstappen een penalty van 5 seconden voor een bijna identieke manoeuvre op Valtteri Bottas in de eerste bocht van Monza, en dat kostte de Nederlander een plaats. In dat geval hebben de racestewards niet juist gehandeld', sluit Palmer af. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Meer nieuws


peter_heijnen
15 Sep 2019 om 12:28

Beide acties, van Max en Leclerc, lijken in de verte wel iets op mekaar, maar er is toch een zeer wezenlijk verschil. Max gaf Bottas wél genoeg ruimte als je de groene strook voor bocht 1 op Monza meetelt. Die groene strook die iedere coureur dus altijd zoveel mogelijk benut om zo de eerste chicane op Monza zo breed mogelijk te kunnen aansnijden. Bottas weigerde echter opeens die ruimte te nemen en raakte juist Max. Leclerc daarentegen gaf Lewis echt géén ruimte en Lewis kon inderdaad alleen nog maar het gras op om te voorkomen dat ze elkaar zouden raken. Connely zat erbij en reken maar dat hij maar wat graag wel straf had gegeven als niet Leclerc maar Max die actie had gemaakt. En ook had de internationale pers er dan graag opgesprongen met flutkoppen als 'Max nog steeds onvolwassen' of andere flagrante onzin. En de fora niet te vergeten, daar zouden de trolletjes weer allemaal uit hun holletjes komen om Max weer eens crashtappen te kunnen noemen. Het is helaas haat en nijd, want de grap is juist dat Leclerc dit jaar al vaker is gecrashed maar niemand zal hem dus ooit lecrash zal noemen. Haat en nijd....

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!