Honda legt Spec-4 motor uit: 'Een betere ICE moet voor overwinning op Suzuka zorgen' Formule 1

Honda legt Spec-4 motor uit: 'Een betere ICE moet voor overwinning op Suzuka zorgen'

Door Maurits Kappetijn 15 september 2019 | 10:10


Sinds de Grand Prix van Italië rijden allebei de Red Bull coureurs met de nieuwe Honda-motor. Na Alexander Albon ging ook Max Verstappen over op de 'Spec-4', een versie die naar verluidt meer pk's genereert dan zijn voorganger. Honda geeft hierbij tekst en uitleg.

Bij de Belgische en Italiaanse Grand Prix werd alweer de vierde Honda-motor van 2019 geïntroduceerd. Het Japanse AutoSportWeb sprak met Yasuaki Asagi, het hoofd van de ontwikkelingsafdeling van Honda F1. In het gesprek wordt het grootste doel van Honda in 2019 snel duidelijk: Een overwinning boeken op eigen bodem. 

Focus van turbo naar ICE

Asagi stelt dat men met de vierde versie van de Honda-krachtbron vooral gefocust heeft op het hart van de motor. 'Bij de Spec-3 motor werkten we veelal aan de turbo en zijn betrouwbaarheid. Ook hebben we veel goede oplossingen gevonden voor het werken op grote hoogtes, iets wat met name in Mexico ons erg van pas gaat komen. Voor de Spec-4 lag de focus op de ICE, de verbrandingsmotor. We hebben met succes geprobeerd om de gemiddelde uitvoer van pk's de vergroten.'

Voor wat betreft het Honda-personeel staat er één datum met rood omcirkeld in de agenda: 'De Japanse Grand Prix. Daar moeten we competitief voor de dag komen. Dat is de plek waar we het allergraagst willen winnen. Bovendien denk ik dat we op Suzuka zeker kans maken. De combinatie van onze motor en het chassis van Red Bull ziet er goed uit.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws