Hamilton begrijpt media niet: 'Waarom zou ik bij Ferrari mijn carrière afsluiten?' Formule 1

Hamilton begrijpt media niet: 'Waarom zou ik bij Ferrari mijn carrière afsluiten?'

Door Maurits Kappetijn 15 September 2019 12:09


Wanneer je, statistisch gezien, de grote namen in de Formule 1 op een rij zet, is Lewis Hamilton daarbij een vreemde eend in de bijt. Van de vijf coureurs die vier of meer wereldtitels pakten is Hamilton de enige die nooit voor Ferrari reed. Echter ziet de Brit hierom geen reden om anders te denken over zijn toekomstplannen. 

Bijna ieder jaar wordt Hamilton wel op de een of andere manier in verband gebracht met Ferrari, maar zelf voelt Hamilton op dit moment niets voor een overstap naar de Italianen. 'Voor mij gaat het niet zo om dat sentiment, de traditie. Het moet passen in mijn plaatje en mijn carrièrepad. Daarnaast ben ik onderdeel van Mercedes, een ontzettend mooie en warme familie. Ik hecht veel aan loyaliteit en vastigheden. Ik snap dus niet zo waarom men zoveel suggesties wekt.'

Toch wil Hamilton een toekomstige overgang niet uitsluiten. 'Als er een moment komt in mijn leven waarbij ik aan verandering toe ben, kan ik erover nadenken. Ferrari is dan natuurlijk een optie. Ik zou alleen niet weten hoe zo'n gevoel van de grond moet komen. Wat ik wel weet is dat Ferrari-fans erg respectvol tegenover mij staan. Ik krijg elke dag berichtjes op sociale media van Ferrari-fans die, ondanks hun voorkeur voor Ferrari, mij een warm hart toedragen.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!