Like ons!
Costa over Hamilton: 'Hij doet mij veel denken aan Schumacher'

Formule 1

Costa over Hamilton: 'Hij doet mij veel denken aan Schumacher'

Aldo Costa verlaat deze maand na 31 jaar trouwe dienst de F1. De technisch directeur van Mercedes zet een punt achter een lange en vooral succesvolle carrière. Want naast Mercedes was Costa ook werkzaam bij Ferrari in de periode dat het team zo'n beetje alles won wat er te winnen viel met Michael Schumacher. 

Costa heeft veel coureurs zien komen en gaan en met veel (toekomstig) kampioenen gewerkt. Lewis Hamilton doet hem dan ook denken aan Schumacher: 'Lewis kwam bij het team van Mercedes toen het nog niet in zijn huidige staat was, maar een team dat op de vierde of vijfde plaats eindigde in races', zegt Costa in gesprek met Motorsport.it. 'Hij bracht zijn vastberadenheid met zich mee; geen technische vaardigheden. Hij belde mij in het weekend met ideeën. Ik probeerde hem dan zo snel mogelijk antwoord te geven. Het was erg gemakkelijk om hem zo dichtbij te hebben. Het doet mij veel aan Michael denken. Ook al zijn zij allebei heel verschillend, maar de vastberadenheid van Lewis doet mij aan Schumi denken. Terwijl qua karakter en fysiek lijken ze helemaal niet op elkaar.'

'Zat niet op een lijn met Alonso'

Costa werkte naast deze twee kampioenen ook nog met Kimi Raikkonen en Fernando Alonso. Hij had niet met allebei de coureurs een geweldige klik: 'Het was ook heel fijn om met Kimi te winnen in 2007. Met hem kon ik heel goed samenwerken. Over Alonso heb ik al eerder gesproken. Ik heb met hem gewerkt en we konden geen resultaten behalen die het team verdient had. Maar met de andere coureurs zat ik meer op één lijn.' (Foto: Mercedes AMG F1)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven