Like ons!
Dodelijk ongeluk Hubert raakt Hamilton: 'Ik kon niet meer slapen'

Formule 1

Dodelijk ongeluk Hubert raakt Hamilton: 'Ik kon niet meer slapen'

Het overlijden van Anthoine Hubert tijdens de Formule 2-race in Spa heeft zijn sporen achtergelaten bij Lewis Hamilton. Het was niet de eerste keer dat de Brit een sterfgeval meemaakte op een circuit. Ook al kende Hamilton als geen ander de gevaren, de crash met dodelijke afloop kwam toch hard binnen. 

'Het is niet onmogelijk dat iemand omkomt, daarom heb ik een en ander op social media gezet. Ik heb het eerder meegemaakt. We hadden onder andere de gebeurtenis in Japan, en toen ik als kind racete was er iemand gestorven op elfjarige leeftijd. En als je dat meemaakt, raakt dat je als coureur echt heel hard', vertelt Mercedes-coureur Hamilton aan Motorsport.com.

'Het raakte me in mijn ziel'

In Japan, tijdens de Grand Prix van 2014, kwam Jules Bianchi om het leven door een ongeluk. Hamilton zijn kartrivaal Daniel Spence overleed in 1994 tijdens een race. Ook de dood van Hubert had een grote impact op de vijfvoudig wereldkampioen. 'Ik weet niet hoe het voor anderen was, maar het raakte me in mijn ziel. Ik kon niet meer slapen, kon niet geloven wat er gebeurd was. Je brein slaat min of meer op hol, om te wennen aan de realiteit. Vroeger, toen het vaker gebeurde, dacht je: 'Deze mannen zijn superhelden, ze zijn de dood te snel af.' Nu is de sport veiliger, maar de kans bestaat nog steeds dat iemand verongelukt.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven