Ferrari richt zich op downforce: 'Willen meevechten op andere banen' Formule 1

Ferrari richt zich op downforce: 'Willen meevechten op andere banen'

Door Glenn van der Straten 17 September 2019 09:09


Dat Charles Leclerc in Spa en Monza won, was niet geheel verrassend. Het was al bekend dat Ferrari de meest krachtige motor van de Formule 1 heeft, en de twee genoemde circuits kennen vele rechte, lange stukken. Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto zijn er meerdere redenen voor de recente goede prestaties.

'We moeten ook kijken naar het aerodynamische team. We verkregen de benodigde snelheid dankzij de combinatie van power en het chassis dat past bij dit soort circuits', legt Binotto uit tegenover Autosport.com. 'Die combinatie werkte goed tijdens de afgelopen races. Nu is het tijd om naar downforce te kijken. Dat willen we toevoegen, zodat we ook mee kunnen vechten op de andere banen.'

'Het is duidelijk dat wij niet de favoriet voor de titel zijn'

Leclerc zijn teamgenoot Sebastian Vettel beseft dat de komende races, zoals die van Singapore van aankomend weekend, niet op het lijf van Ferrari zijn geschreven. Aan het constructeurskampioenschap denkt hij dus ook niet. 'Het is duidelijk dat wij niet de favoriet voor de titel zijn. Toch komen er races aan waarin wij competitief kunnen zijn. De snelheid is er, dus nu moeten we ervoor zorgen dat alles samenkomt in een weekend.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!