Sainz baalt van nieuwe discussie: 'Maar veiligheid staat op eerste plaats' Formule 1

Sainz baalt van nieuwe discussie: 'Maar veiligheid staat op eerste plaats'

Door Glenn van der Straten 18 september 2019 | 14:18


Tijdens Spa kwam Anthoine Hubert tijdens de Formule 2-race om het leven. Carlos Sainz werd door Motorsport.com gevraagd welke lessen er uit het ongeval moesten worden getrokken. De Spanjaard vindt het jammer dat er nu alleen maar gediscussieerd wordt over de veiligheid.

'Helaas gaat de discussie nu over de vraag wat er veiliger is: grindbakken of asfalt? Dat kunnen we het beste vragen aan de FIA. Zij zijn het slimste en hebben de meeste informatie over wat er veiliger is voor de coureurs. Ze verrichten uitgebreid onderzoek naar het incident. Helaas gaat door het ongeluk alle aandacht nu uit naar de veiligheid. Als je erover nadenkt, ging het de afgelopen vijf jaar vooral over waarom er uitloopstroken nodig zijn, want dat maakt de sport minder spannend', aldus Sainz. 

'Veiligheid moet altijd op de eerste plaats komen'

Wel vindt Sainz uiteraard dat veiligheid op de eerste plaats moet komen. Hij ziet ook in dat dat wel lastig is, aangezien de Formule 1 ook aan de fans denkt. 'Het is heel erg lastig, want de F1 probeert de show te verbeteren. Maar ten eerste proberen we de veiligheid te verbeteren. We moeten de meest veilige uitloopzone bepalen en vervolgens een manier verzinnen hoe rijders afgestraft worden voor een fout. Het ongeluk van Anthoine laat zien dat veiligheid altijd op de eerste plaats moet komen.'

Voor Sainz was er geen twijfel over mogelijk, of hij deel zou nemen aan de race op Spa, de dag na het ongeluk van Hubert. Dat liet hij weten aan Motorsport-total.com. 'Zondagochtend werd ik wakker en ben ik direct gaan hardlopen. Ik dacht erover na en had het gevoel dat ik moest racen, ik had het gevoel dat iedereen die dag moest racen. Zelf denk ik nooit na over het gevaar. Hooguit tijdens een regenrace, als je niks kan zien.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws