Ricciardo sprak niet met Renault over prestaties: 'Ze zijn bang om mij te verliezen' Formule 1

Ricciardo sprak niet met Renault over prestaties: 'Ze zijn bang om mij te verliezen'

Door Maurits Kappetijn 18 september 2019 | 19:20


Renault kent, tot nu toe, nog geen succesvol seizoen. De Franse Equipe wilde graag meedoen met de top, maar vecht nu vooral met McLaren om een plekje bij 'the best of the rest'. Ook Daniel Ricciardo merkt dat de tegenvallende prestaties zijn gevolgen hebben.

'Ook ik zie natuurlijk dat het niet gaat als gepland', zegt Ricciardo in gesprek met AS. Tegen de Spaanse sportkrant is de Australiër ontzettend open als hem gevraagd wordt naar de gevolgen voor zijn toekomst. Daarbij verplaatst Ricciardo zich in de persoon van teambaas Cyril Abiteboul.

'Ik heb het nog niet met Cyril over de tegenvallende auto gehad. Ik wil niet voor hem spreken, maar hij moet wel gefrustreerd zijn met hoe de zaken gaan op het moment. Hij zal ook denken aan mij en mijn verwachtingen. Als hij aan mij zijn excuses moet aanbieden, is hij misschien bang dat ik ga nadenken over mijn plek hier. Ik denk dat ze bang zijn om mij te verliezen', aldus de coureur uit Perth.

Ricciardo stelt eisen aan langer verblijf

Ook Ricciardo vindt dat het beter moet en eist dan ook van Renault dat zij volgend jaar competitiever voor de dag komen. 'Wat wil ik zien volgend jaar om ook na 2020 te blijven? Dat is een goede vraag. Ik wil verbetering zien, in de breedste zin van het woord. Ik wil voor podiums kunnen vechten.' (Foto: Renault F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws