Norris: 'Simracen handig, maar bootst werkelijkheid nog niet na' Formule 1

Norris: 'Simracen handig, maar bootst werkelijkheid nog niet na'

Door Bo Brautigam 18 september 2019 | 19:42


Onlangs wonnen Max Verstappen en Lando Norris, na een bloedstollend einde, de 24 uur van Spa met het simracing spel iRacing. Tegenover Racefans.net onthult Norris zijn ervaring met simracing, de voordelen die het hem levert en de nuance naar het echte werk.

Lando Norris is vaak live te zien op zijn Twitch-kanaal, waarin hij het spel iRacing speelt. Dit doet hij vaak samen met onder andere Max Verstappen en Alexander Albon. 'Ik ben van mening dat simracen aardig wat voordelen heeft voor een coureur,' aldus de Brit. 'precisie, kennis van set-ups, en hoe een wagen beter gemaakt kan worden. Simracers kunnen daadwerkelijk hun kennis van simracen meenemen als ze de kans krijgen om in een echte auto te stappen.'

Twee belangrijke factoren zijn niet te repliceren

Norris kaart vervolgens wel aan dat simracen niet helemaal overeen komt met de werkelijkheid. 'Er zijn twee factoren die nog niet nagebootst kunnen worden: G-krachten en angst.' zo stelt Norris. 'Het is heel makkelijk om tijdens het simracen gewend te raken dat je stuur en pedalen de enige dingen zijn waar je rekening mee dient te houden. Het is daardoor relatief makkelijk om elke ronde hetzelfde te doen,' zo gaat de 19-jarige verder. 'Maar in het echt kunnen de kleinste factoren, zoals een kleine tegenwind, ervoor zorgen dat je ineens een band blokkeert en het dus onvoorspelbaar maakt. Misschien wordt dit in de toekomst beter nagebootst, maar ik denk dat simracers niet zijn voorbereid om de G-krachten en angst wat racen met zich meebrengt.' (Foto: McLaren F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws