Bottas zette tijd neer ondanks rode vlag, FIA opent onderzoek Formule 1

Bottas zette tijd neer ondanks rode vlag, FIA opent onderzoek

Door Bo Brautigam 19 september 2019 | 13:04


Tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Italië deed zich een apart fenomeen voor: de rode vlag kwam uit na de crash van Kimi Raikkönen in Q3, maar toch kon Valtteri Bottas een tijd noteren.

Michael Masi, de racedirecteur van de Formule 1, heeft laten weten aan Motorsport.com dat er een onderzoek wordt gestart naar een vertraging die zich voordeed toen de rode vlag uitkwam in Q3. Aan het einde van de laatste run van Bottas werd door de rode vlag eerst geen tijd genoteerd; later verscheen deze verbeterde tijd tóch in beeld. 

'Het is niet zo simpel als dat het lijkt'

Na dit opmerkelijke incident legde Masi uit: 'De input voor een rode vlag-scenario moet van twee verschillende kanten komen. Als ik op de knop druk stopt de timing. Mijn collega Colin Haywood  is daarna verantwoordelijk voor de elektronische vlaggen rondom het circuit. Het feit dat deze twee systemen met elkaar moeten communiceren zorgt dus voor een kleine vertraging.'

Deze vertraging bedroeg 0.6 seconden, waarin Bottas de finishlijn passeerde en er dus voor zorgde dat zijn tijd genoteerd mocht worden. Volgens Masi wordt er inmiddels door engineers en technici naar een oplossing gezocht. (Foto: Mercedes AMG F1)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

peter_heijnen
19 Sep 2019 om 13:30

Dus als ik het goed begrijp stopt de timing 0,6s na het indrukken van de eerste rode knop. In dat geval is er geen enkel probleem aangezien die 0,6s dan simpelweg een technische marge is. Echter, Bottas' tijd werd eerst niet genoteerd en daarna wel, wat vreemd is aangezien de tijd niet genoteerd wordt als de timing is gestopt, dan wel genoteerd wordt als de timing nog loopt. Maw, was de timing nou wel of niet al gestopt? En indien de timing wél nog liep, waarom werd de tijd dan eerst niet genoteerd?

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws