Ricciardo over omstandigheden Singapore: 'Er is niet veel frisse lucht' Formule 1

Ricciardo over omstandigheden Singapore: 'Er is niet veel frisse lucht'

Door Glenn van der Straten 19 september 2019 | 09:17


De Grand Prix van Singapore, die komend weekend op het programma staat, staat bekend als de fysiek zwaarste race van het jaar. Daniel Ricciardo kan dit beamen, en legt in een Q&A van Renault uit hoe het voelt om in Singapore te rijden.

'Ik geniet van de fysieke en mentale uitdaging in Singapore', begint Ricciardo zijn verhaal. 'Het is een intens raceweekend waar je echt klaar voor moet zijn, meer dan voor andere races. Ik heb veel geleerd van mijn eerste race hier, in 2011, en realiseerde mij echt dat je helemaal klaar voor deze uitdaging moet zijn.'

'Er is niet veel frisse lucht'

De hitte die altijd heerst in Singapore, in combinatie met de luchtvochtigheid, maakt het een fysiek gezien loodzware Grand Prix. 'In Singapore moet je echt scherp zijn. De hitte en de luchtvochtigheid lijken tussen de muren en de gebouwen te blijven. Er is dus niet veel frisse lucht. Als je je vizier van je helm even omhoog doet om wat frisse lucht te krijgen, dan krijg je dat niet. Het wordt alleen maar erger.' (Foto: Renault Sports Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws