Steiner verklaart behouden Grosjean: 'Constante factor van belang' Formule 1

Steiner verklaart behouden Grosjean: 'Constante factor van belang'

Door Sam Koster 19 september 2019 | 13:56


De keuze van het team van Haas om nog een jaar met Romain Grosjean naast Kevin Magnussen deed donderdagochtend veel wenkbrauwen fronsen. Aan Crash.net geeft teambaas Guenther Steiner uitleg over dit op het eerste oog opmerkelijke besluit.

Haas kiest voor Grosjean ten koste van Nico Hülkenberg, die tot donderdag topfavoriet voor het stoeltje naast Magnussen leek te zijn. Het besluit om voor Grosjean te kiezen is een close call geweest volgens Steiner. 'Zowel Grosjean als Hülkenberg is een goede coureur. Ik hoop dat Nico in de Formule 1 blijft,' zo zei Steiner in Singapore. 

De reden dat er voor Grosjean is gekozen, is volgens Steiner dat de in Zwiterland geboren Fransman het team al goed kent. Eind 2015 was Grosjean de eerste coureur die door het Amerikaanse team werd vastgelegd, in elke Formule 1-race van Haas is Grosjean al voor het team uitgekomen. Sinds 2017 rijdt Magnussen naast Grosjean, en in 2020 rijdt Haas voor het vierde achtereenvolgende jaar met dezelfde coureurs.

Grosjean constante factor

De keuze voor deze consistentie heeft mede te maken met de prestaties van Haas in het huidige seizoen. Het Amerikaanse team heeft een zeer wispelturige auto die niet met de door Pirelli geleverde banden kan omspringen. Om aan de problemen te kunnen werken, wil Steiner geen nieuwe coureurs aannemen: 'We zijn er transparant over dat onze auto problemen heeft,' zegt de Italiaan. 'Ik weet niet of een andere coureur zou helpen om dit op te lossen,' vervolgt hij. 'Romain is een belangrijke factor in het leren begrijpen van de problemen met onze auto', zo beargumenteert Steiner nogmaals zijn besluit.
(Foto: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws