Spec 4-motor is volgens Verstappen 'een goede stap voorwaarts' Formule 1

Spec 4-motor is volgens Verstappen 'een goede stap voorwaarts'

Door Glenn van der Straten 19 september 2019 | 15:20


Max Verstappen kreeg in Monza de nieuwe Spec 4-motor van Honda tot zijn beschikking. Vanwege een gridstraf begon hij in Italië echter achteraan, waardoor hij in Singapore pas echt profijt kan hebben van de motor. Volgens de 21-jarige Nederlander is de nieuwe motor een echte verbetering.

'Het is een goede stap voorwaarts. Als bestuurder wil je altijd meer, maar ik hoef Honda niet te vertellen dat ze elke dag constant aan verbeteringen moeten werken', aldus Verstappen tegenover Formel1.de. Was hij niet achteraan begonnen in Monza, dan verwachtte hij vooraan te eindigen. 'Het tempo was echt goed. Als je mijn tempo vergelijkt met de rest van het verkeer, dan zouden we zeker in de buurt van de top 3 zijn geëindigd.'

'Denk dat Mercedes nog steeds vooraan staat'

'De auto was snel', is Verstappen tevreden. Gevraagd of de Honda-aandrijving nu op Mercedes-niveau is, antwoordt hij: 'Dat is moeilijk te zeggen, omdat ze altijd met meer downforce rijden. Ik weet het niet, ik denk dat ze nog steeds vooraan staan.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws