Hamilton: 'Kubica een van de besten waar ik tegen gereden heb' Formule 1

Hamilton: 'Kubica een van de besten waar ik tegen gereden heb'

Door Sam Koster 19 september 2019 | 17:15


Robert Kubica gaf op de donderdag voor de Grand Prix van Singapore aan dat hij na dit seizoen vertrekt bij het team van Williams. Lewis Hamilton liet diezelfde dag nog weten dat hij Kubica erg bewondert, schrijft Crash.net.

Robert Kubica debuteerde halverwege 2006 voor het toenmalige team van BMW. In 2010 reed hij voor Renault. In de aanloop naar seizoen 2011 beleefde Kubica een zeer ernstig rallyongeluk in Italië, waarbij hij bijna een hand verloor. Kubica heeft sindsdien hard gevochten om weer Formule 1-races te rijden, maar zit niet op zijn plek in de veel te slome Williams.

Volgens Hamilton is Kubica een van de beste coureurs waar hij ooit tegen heeft gereden. 'Wat echt opmerkelijk is, is Roberts kracht en vastberadenheid,' aldus Hamilton. 'Er zijn maar weinig mensen die vanuit zijn toenmalige medische situatie kunnen opklimmen naar een racezitje in de Formule 1, waar hij nu rijdt tegen anderen die niet in zijn situatie hebben gezeten,' gaat de regerend wereldkampioen verder.

Plezier in rijden terugkrijgen

Kubica heeft te kennen gegeven dat hij 'het plezier in racen terug wil krijgen.' 'Ik zou na dit jaar graag blijven in de Formule 1, maar niet tegen elke prijs,' laat de enkelvoudig racewinnaar optekenen. Kubica staat negentiende in het kampioenschap met één (voorwaardelijk) punt.
(Foto: Williams F1 Team)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Joko1972
21 Sep 2019 om 11:49

Nou je kan overdrijven natuurlijk

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws