Door FIA-systeem veroorzaakte motorstoring kan zich weer voordoen bij Honda Formule 1

Door FIA-systeem veroorzaakte motorstoring kan zich weer voordoen bij Honda

Door Wouter Hollemans 19 september 2019 | 18:03


Bij de afgelopen Grand Prix van Italië had Max Verstappen tijdens de kwalificatie een probleem met zijn Honda krachtbron. Een FIA-systeem blijkt de boosdoener, waardoor het vermogen tijdelijk afnam. Er zijn nu vraagtekens of dit probleem zich weer voor kan doen in Singapore.

Het FIA-systeem is geplaatst om te controleren of de teams illegale traction-control gebruiken. Door overmatige wielspin over een kerbstone is het toerental van de motor omhooggegaan, waardoor de motor in een veiligheidsmodus kwam. Met als gevolg dat het FIA-systeem werd ingeschakeld.

Tegengestelde verklaringen

Op de vraag of deze situatie kan worden vermeden in de toekomst, zegt Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe tegen Motorsport.com: ‘Het is niet eenvoudig, omdat het FIA-filter is geactiveerd. We zullen erover nadenken’.

Vandaag blijkt er onduidelijkheid te zijn of het euvel opgelost is, er zijn tegengestelde verklaringen, Max Verstappen heeft te horen gekregen dat Honda het probleem opgelost heeft. De situatie blijkt dus nog niet helemaal duidelijk. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws