Giovinazzi nog niet zeker bij Alfa Romeo in 2020, maar voelt geen extra druk Formule 1

Giovinazzi nog niet zeker bij Alfa Romeo in 2020, maar voelt geen extra druk

Door Wouter Hollemans 19 september 2019 | 20:42


Giovinazzi rijdt zijn eerste volledige F1 seizoen en kan zijn teamgenoot Raikkonen nauwelijks bijhouden. Hij is dan ook nog niet zeker van een contract voor het seizoen 2020. Toch voelt de Italiaan geen extra druk.

In gesprek met Motorsport-Magazin.com zegt Antonio Giovinazzi over zijn kansen om door te gaan bij Alfa Romeo: ‘Ik voel altijd de druk. Zelfs in de karting had ik zelf nooit het geld om door te gaan. Ook in de Formule 3 en Formule 2 wist ik dat als ik geen resultaten zou halen, ik eruit lig. In de Formule 1 is dat misschien nog wat meer het geval, maar het hoort bij het spel’.

‘Vooral in de kwalificatie sta ik dichter bij Kimi’

De 25 jarige Italiaan heeft in 2019 tot nu toe 3 punten in de WK stand. Zijn teamgenoot Kimi Raikkonen heeft ondertussen al 31 punten. Ondanks het grote verschil, vind Giovinazzi niet dat hij een slecht jaar heeft: ‘De snelheid is er sinds Paul Ricard. Vooral in de kwalificatie sta ik dichter bij Kimi. En mijn tempo in races wordt ook steeds beter’.

Giovinazzi is nog steeds een Ferrari Junior, en de teambaas van Ferrari geeft zijn steun. Mattia Binotto verklaart tegen motorsport.com: ‘Op dit moment is hij nog niet zo rustig als hij zou moeten zijn, dus wij moeten hem vooral vertrouwen laten voelen vanuit Ferrari. Antonio is groeiende en zou daarbij de steun moeten krijgen die hij verdient’. (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws