Boordradio's VT2 Singapore: 'He tried to f*ck up my lap!' Formule 1

Boordradio's VT2 Singapore: 'He tried to f*ck up my lap!'

Door Ashna Beek 20 september 2019 | 16:17


Tijdens iedere race communiceren de coureurs met hun engineers via de boordradio. Zo ook tijdens de tweede vrije training van de Singaporese Grand Prix. De coureurs waren vooral veel aan het klagen over het verkeer op de baan en die uitspraken heeft F1Maximaal allemaal op een rijtje gezet.

Antonio Giovinazzi was als een van de eersten op de baan en had al gauw een probleem met zijn waterfles. Het leverde een vervelend probleem op voor de coureur: 'Iedere keer als ik op het gaspedaal druk, komt er water uit mijn fles'. Ook Romain Grosjean had zo zijn problemen in de auto. 'Is er een manier om de felheid van de lichten te verlagen?', klaagde hij richting zijn team over de boordradio. 'Die op het dashboard zijn in orde, maar de lichten zijn erg fel.' Het team liet daarop weten om bij hun terug te komen, maar de rest van de training hebben wij daar niets meer over gehoord. Categorie: goed bericht, geen bericht?

Toch waren er nog genoeg andere dingen om over te klagen op het circuit van Singapore. Een terugkerend probleem blijft het verkeer op de baan. Zo was Sebastian Vettel niet te spreken over Kevin Magnussen: 'Wat is hij hier aan het doen?', klaagde hij richting zijn team. 'Gewoon aan het slapen?' 

'Ik weet niet of ik schade heb jongens'

Ook Magnussen was niet blij met een coureur op de baan. Hij en Sergio Perez kwamen licht in aanraking met elkaar. 'What the hell?', zei Magnussen nadat het tweetal een lichte touché had. 'Ik weet niet of ik schade heb, jongens. Ik moet wel schade hebben!' Perez liet in iets minder nette bewoording weten niet gediend te zijn van Magnussen en zijn actie: 'He tried to f*ck up my lap', oftewel; hij probeerde zijn ronde te verpesten.

De huidige wereldkampioen Lewis Hamilton was ook niet te spreken over het verkeer op de baan. De actie van Pierre Gasly zorgde voor veel verwarring bij de wereldkampioen. 'Wie is dit voor mij? Het heeft toch helemaal geen zin om tegen mij te racen', brieste hij over de radio. 'Wij dachten precies hetzelfde', liet het team kort maar krachtig weten. 

Dat het praten over de boordradio niet altijd handig is zagen wij aan Grosjean. De coureur spinde en liet vrijwel snel aan zijn team weten oké te zijn, maar: 'We moeten vermijden om over de boordradio te praten tijdens bochten.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws