Pijnlijk: Bottas moet van Mercedes video's van inhalende Hamilton bekijken Formule 1

Pijnlijk: Bottas moet van Mercedes video's van inhalende Hamilton bekijken

Door Joris Verwijst 20 september 2019 | 18:31


Valtteri Bottas heeft video's van Lewis Hamilton bekeken, om beter in te kunnen halen. Dat heeft de Fin toegegeven in aanloop naar de Grand Prix van Singapore. Bottas kwam tijdens de Grand Prix van Italië niet voorbij Charles Leclerc, terwijl de Mercedes-coureur wel degelijk over meer snelheid leek te beschikken. 

'Samen met het team hebben we het proces ingezet om daar (inhalen als je dicht op een voorganger rijdt) beter in te worden', wordt Bottas door Motorsport.com geciteerd. 'In het verleden zagen we dat Lewis dat beter heeft gedaan. Hij volgt een auto, komt dichterbij en doet een poging om die auto in te halen.'

Kantelpunt lag voor Bottas niet in Italië

En dus dient Hamilton als het ware als blauwdruk voor zijn teamgenoot. 'We bekijken de zaken die ik daarvan kan leren, zoals video's uit het verleden, met verschillende races en verschillende situaties.' In de WK-stand staat Bottas tweede, op 63 punten van teamgenoot en koploper Hamilton. 

Volgens Bottas ligt de oorzaak van de omslag echter niet alleen bij de Grand Prix van Italië. 'Om eerlijk te zijn, had ik geen moment het gevoel dat ik kon winnen op Monza.' Dat gebeurde uiteindelijk ook niet: Leclerc won de thuisrace van zijn Ferrari. (Foto: Mercedes AMG F1) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws