Vettel niet tevreden met Ferrari-updates: 'Dat wordt morgen duidelijk' Formule 1

Vettel niet tevreden met Ferrari-updates: 'Dat wordt morgen duidelijk'

Door Joris Verwijst 20 September 2019 20:09


De updates die Ferrari dit weekend bij de Grand Prix van Singapore aan de overwinning moeten helpen, werken niet voldoende. Dat is de conclusie die men bij Ferrari trekt na de eerste twee vrije trainingen.

Volgens Sebastian Vettel hebben de upgrades wel degelijk effect. 'Alles heeft gewerkt', citeert Formel 1 de Duitser. 'Maar aan de voorkant van de auto missen we nog wat.' Dat laatste lijkt een understatement. Op Lewis Hamilton en Max Verstappen verliest de viervoudig wereldkampioen bijna een seconde per rondje. 

Vettel en Ferrari zoeken vertrouwen

Toch heeft Vettel vertrouwen als het over de kwalificatie van zaterdag gaat. 'We zouden er dichter bij moeten zitten dan waar het nu op lijkt. Desondanks is Mercedes wat sterker dan wij. Hoeveel? Dat wordt morgen duidelijk', geeft de 32-jarige Ferrari-coureur aan. 

Met name op het gebied van de longruns moet Ferrari zich nog verbeteren. 'Over één rondje is het gevoel beter dan op de longruns. Desondanks is er nog veel te doen. De balans is verre van perfect, de voorkant doet nog niet wat hij moet doen. Dat soort zaken kosten best wat tijd.' (Foto: Ferrari F1 media)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!