Marko trekt pijnlijke conclusie: 'Lewis was sneller en had minder bandenslijtage' Formule 1

Marko trekt pijnlijke conclusie: 'Lewis was sneller en had minder bandenslijtage'

Door Joris Verwijst 20 September 2019 22:09


Mercedes of Red Bull? Het lijkt de belangrijkste vraag te zijn met het oog op de Grand Prix van Singapore. Uit een eerdere analyse van Auto, Motor und Sport bleek al dat Red Bull over één rondje in principe sneller is dan Mercedes. De energiedrankjesfabrikant heeft op de longruns echter geen kans. 

Volgens de Mercedes-ingenieurs kan Max Verstappen echter nog wel wat sneller. 'Verstappen kwam in de laatste sector in wat verkeer terecht. In de verse lucht zou hij wat sneller zijn geweest dan Lewis.' Feit is en blijft echter dat Red Bull in de racesimulatie het onderspit delft. 

'Lewis was sneller'

Ook Helmut Marko, sportief directeur van Red Bull, bevestigt hoe de kaarten geschud zijn. 'Lewis was sneller en had minder bandenslijtage', is de even simpele als vervelende conclusie voor het team, schrijft Auto, Motor und Sport. 

Zaterdag is er eerst nog de derde vrije training, alvorens de kwalificatie wordt afgewerkt. Als de startopstelling bekend is, gaan zondagmiddag de lichten uit voor de race op het Marina Bay Street Circuit. 


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!