Horner wordt niet blij van 2021-regels op het gebied van aerodynamica: 'Lange gezichten' Formule 1

Horner wordt niet blij van 2021-regels op het gebied van aerodynamica: 'Lange gezichten'

Door Joris Verwijst 21 september 2019 | 09:54


Het team van Red Bull wist haar grootste successen in de Formule 1 te behalen met een geweldig chassis. Onder leiding van Adrian Newey behaalde het team grote successen. Voor 2021 wil men de aerodynamische richtlijnen zoveel mogelijk versimpelen. Christian Horner, teambaas van Red Bull, ziet dat niet zitten. 

De downforce moet vanaf 2021 niet meer vanaf de voorvleugel en bargeboards komen, maar vanaf de onderkant van de auto. Dat betekent automatisch dat de dit jaar al versimpelde voorvleugel nog verder wordt vereenvoudigd. Red Bull kijkt wel vaker minder positief naar aerodynamische veranderingen, omdat daar juist de kracht van het team ligt. 

Horner krijgt bijval, Abiteboul tegendraads

'Maar ik betwijfel of ook maar één aerodynamische afdeling enthousiast is geworden van deze regels', begint Horner tegenover Motorsport.com. 'Voor een aerodynamicus zitten allerlei beperkingen simpelweg niet in het DNA. Gisteren werd een deel van die reglementen onthuld en ik denk dat je vandaag wel een paar lange gezichten kunt zien op onze aerodynamische afdeling.'

Naast Horner zien ook Guenther Steiner (Haas), Frédéric Vasseur (Alfa Romeo) en Zak Brown (McLaren) de nieuwe regels niet direct zitten. Cyril Abiteboul is, zoals wel vaker, een vreemde eend in de bijt. Hij is namelijk wél voorstander van de nieuwe reguleringen. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws