Marko: 'Albon ligt op poleposition voor een zitje bij Red Bull in 2020' Formule 1

Marko: 'Albon ligt op poleposition voor een zitje bij Red Bull in 2020'

Door Joris Verwijst 21 September 2019 10:09


Alexander Albon lijkt in 2020 'gewoon' naast Max Verstappen in de Red Bull te zitten. Dat heeft Helmut Marko toegegeven. De sportief directeur van het team vertelde dat Albon op poleposition ligt voor het zitje, op basis van wat hij tot dusver heeft laten zien bij Red Bull. 

Verstappen begon het seizoen met Pierre Gasly als teamgenoot. De Fransman viel echter zwaar tegen en dus greep Red Bull in. Alexander Albon werd vanuit het zusterteam Toro Rosso gepromoveerd en Gasly bewandelde de omgekeerde weg. Kenners geven aan dat Albon nu al meer indruk heeft gemaakt dan Gasly in een half jaar. 

Beslissing valt na Grand Prix Mexico

Marko kreeg vanuit Motorsport.com de vraag of Verstappen een snelle teamgenoot nodig heeft om op zijn best te zijn. 'Ik denk dat hij een teamgenoot nodig heeft die heel dicht bij hem in de buurt zit en ik denk dat we die gevonden hebben met Albon. Tot dusver doet hij het heel goed en hij verbetert zich gestaag.'

De beslissing over de toekomst van Albon valt na de Grand Prix van Mexico, zo geeft Marko aan. 'Of Albon momenteel op poleposition staat voor een zitje bij Red Bull in 2020? We hebben tegen elkaar gezegd dat we nog even willen wachten, maar op basis van wat we tot dusver hebben gezien: ja.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!