'Princess George' kijkt naar De Vries: 'Spreek alleen de slechte woorden, haha' Formule 1

'Princess George' kijkt naar De Vries: 'Spreek alleen de slechte woorden, haha'

Door Joris Verwijst 21 September 2019 11:09


Nyck de Vries gaat een lange en succesvolle loopbaan in de Formule E tegemoet. Tenminste, als het aan George Russell ligt. De Brit reed vorig seizoen in de Formule 2, net als De Vries. Bovendien is de vriendin van Russell het zusje van De Vries. 

Daardoor is Russell ook vaak in Nederland te vinden. 'Maar ik spreek eigenlijk nog geen Nederlands. Alleen de slechte woorden, haha.' Over de overstap van De Vries naar de Formule E: 'Onze carrières staan nu voorlopig vast, zeg maar. Nyck verdient deze kans. Hij is altijd goed op stratencircuits, dus ik denk dat hij een lange en succesvolle loopbaan in de Formule E tegemoet gaat', aldus Russell tegenover De Telegraaf

Russell reed vorig jaar in de Formule 2 en werd door werkgever Mercedes gestald bij Williams. De Vries rijdt ook dit jaar in de Formule 2 en pakt mogelijk de titel. Voor hem is er echter geen plek in de F1 en dus kiest de Fries voor een overstap naar de Formule E. Daar gaat hij voor het team van Mercedes rijden. 

In de Formule 2 in Azerbeidzjan raakten De Vries en Russell elkaar op de baan. 'We dollen er nog weleens over natuurlijk. Uiteindelijk heeft het Nyck meer pijn gedaan in het kampioenschap, dan mij', aldus Russell, die vorig jaar kampioen werd in de F2. Dat deed hij met ART, het huidige team van De Vries. 'Er was daar een engineer die mij altijd Princess George noemde. Ik weet niet eens waarom. Misschien was ik iets te veeleisend.' (Foto: Williams F1)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!