'Formule 1-auto vanaf 2021 liefst zes seconden langzamer door verlies downforce' Formule 1

'Formule 1-auto vanaf 2021 liefst zes seconden langzamer door verlies downforce'

Door Joris Verwijst 21 September 2019 13:09


De Formule 1 nadert zeer belangrijke maanden met het oog op de toekomst van de sport. Dat schrijft Auto, Motor und Sport. Op 31 oktober gaat de FIA de definitieve voorschriften voor de wagens van 2021 voorleggen aan de teams. 

Tot die tijd staan er nog verschillende strategievergaderingen met de teambazen en technische directeuren op het programma. Op 2 november, rondom de Grand Prix van de Verenigde Staten, wordt de auto voor 2021 ook aan het publiek gepresenteerd. 

Een team (AMS noemt geen naam) zou hebben uitgevogeld dat de downforce met zestig procentpunt afneemt. Dat zou neerkomen op een verlies van liefst zes seconden per rondje. Pat Symonds, tegenwoordig analist voor SkySports, spreekt die berichtgeving tegen. 

Bovendien moeten de teams eerst akkoord gaan met de nieuwe regels. Als dat niet gebeurt, dan gaat het hele feest niet door. 'Dan moeten we doorgaan met de oude regels', zou een teambaas hebben aangegeven. Akkoord of niet; er komen belangrijke weken voor de sport aan. (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)


Tags:

Meer nieuws


telexa
22 Sep 2019 om 09:19

oh..

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!