'Hoe kan het dat Red Bull zo langzaam was tijdens de kwalificatie in Singapore?' Formule 1

'Hoe kan het dat Red Bull zo langzaam was tijdens de kwalificatie in Singapore?'

Door Rick Pasker 21 september 2019 | 21:34


Red Bull kwam tijdens de kwalificatie in Singapore niet goed uit de verf. Max Verstappen klaagde na afloop over glibberige banden en Alexander Albon heeft geen hoge verwachtingen voor de race morgen. Auto Motor und Sport legt uit hoe Red Bull haar verwachtingen niet waar kon maken tijdens de kwalificatie in Singapore.

Het probleem zou aan verschillende dingen kunnen liggen. Aan de auto zelf lag het volgens Verstappen in ieder geval niet. 'De balans in de auto was goed, maar ik gleed alsnog over al mijn banden. Ik kan niet echt verklaren waarom we geen grip hadden', legt de Nederlander uit. Dan rest natuurlijk de vraag waar het probleem wel zit.

Ook geen motorproblemen bij Verstappen

Ook aan de motor lag het, volgens de monteurs van Red Bull, in de kwalificatie niet. 'We verloren slechts twee tot drie tienden op het rechte stuk tegenover Ferrari', stellen de monteurs na afloop. Kijkend naar prestaties op de baan viel het op dat Verstappen vier tienden liet liggen in de eerste sector, een enorm gat. Ook in de overige bochten reed Red Bull niet geheel strak.

Dat Red Bull niet lekker door de bochten kwam heeft te maken met koude voorbanden. Dat is een probleem waar Red Bull vaker last van heeft. Het optimisme voor de race is dan ook niet hoog. Ferrari en Mercedes zijn de favorieten, Red Bull staat daarbuiten. 'Als Ferrari ook zo snel is in de race, begrijp ik de wereld niet meer', sluit Marko hoopvol af.

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Joko1972
22 Sep 2019 om 09:09

ferarie heeft weer eens wat illegaals gevonden, waardoor ze nu in ene de flinstones auto hebben omgeruild voor een speedygonzales auto.

Fastlane
22 Sep 2019 om 01:05

Overgangsjaar Leclerc.

Vince78
22 Sep 2019 om 00:36

Red Bull was niet traag, Ferrari was onverwacht snel.

De verhoudingen tussen Hamilton en Max waren precies hetgeen min of meer verwacht werd. Alleen werden ze beiden door een Ferrari overtroffen. Dat beeld stond haaks op de oude situatie.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws