Doornbos begrijpt Red Bull: 'Je moet de motor sparen' Formule 1

Doornbos begrijpt Red Bull: 'Je moet de motor sparen'

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 17:06


Aan het einde van de Singaporese Grand Prix was het spannend voor Max Verstappen. Lewis Hamilton reed op zijn hielen en de Nederlander moest alles op alles zetten om zijn derde plek te behouden. Ondanks Verstappens aanvraag om meer vermogen, kreeg hij dat niet. Iets wat Robert Doornbos goed begrijpt. 

Doornbos, analist bij Ziggo Sport, zag hoe Verstappens verzoek om meer motorvermogen werd geweigerd, ondanks het feit dat de Red Bull-coureur achterna werd gezeten door Hamilton. 'Max keek in zijn spiegel en zag Hamilton elke ronde dichterbij komen. Zoiets is echt verschrikkelijk, zeker omdat het Hamilton is. Daar word je gewoon nerveus van. Maar het is terecht dat Max niet meer vermogen kreeg. Ze moeten de motor sparen. In Mexico en Japan moet je een goede krachtbron ter beschikking hebben.'

Doornbos blij om start

Doornbos is daarnaast blij dat de start van Verstappen goed verliep. 'Dat was de afgelopen tijd natuurlijk een probleem. Het is goed om te zien dat dat vandaag verholpen was. Dat hielp hem om de derde plek te pakken.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws