Van der Garde noemt grote vooruitgang Ferrari: 'Daarom wonnen ze' Formule 1

Van der Garde noemt grote vooruitgang Ferrari: 'Daarom wonnen ze'

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 17:27


Ferrari kende een ontzettend succesvolle zondagmiddag in Singapore. Het Italiaanse raceteam pakte de eerste en tweede plek en volgens Giedo van der Garde komt dat door een sterke ontwikkeling binnen het team. Met name het managen van de banden lijkt bij de Italianen beter voor elkaar. 

In de studio van Ziggo Sport analyseert Van der Garde de overwinning van Vettel, waarbij de ontwikkeling van het team niet onopgemerkt bleef. 'Ferrari was echt oppermachtig vandaag. Wat opviel is dat de safety car hervatting er steeds voor zorgde dat ze een gaatje konden slaan. Het lijkt erop alsof Ferrari het managen van de bandentemperatuur goed voor elkaar heeft, met name achter de safety car. Dat doen zij nu beter dan Mercedes en Red Bull. Zo kon er een gat ontstaan.'

Begrip voor frustratie Verstappen

Daarnaast stelt de coureur annex analist dat Max Verstappen er het beste heeft uitgehaald. De Nederlander kwam niet verder dan een derde plek, maar wist Lewis Hamilton wel achter zich te houden. 'Een beter resultaat kon niet, Ferrari was gewoon te snel. Daarnaast snapte ik Max wel toen hij baalde dat hij geen extra vermogen kreeg; je wilt immers je plek verdedigen. Maar je moet ook sparen. Anders kom je jezelf tegen bij het volgende weekend.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws