Albon kende oersaaie race: 'Heb niets anders gezien dan Valtteri's kont' Formule 1

Albon kende oersaaie race: 'Heb niets anders gezien dan Valtteri's kont'

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 19:23


Alexander Albon kende een oersaaie race in Singapore. De teamgenoot van Max Verstappen zat 'vast' achter Valtteri Bottas op de zesde plek en dus was het voor de Red Bull-coureur een kwestie van banden managen en de race uitrijden. Een memorabele race, maar Albon had hem zelf liever anders gezien.

In een persbericht van Red Bull blikt Albon terug op de race, waarin hij weinig kon uitrichten tegen Mercedes en Ferrari. 'Eigenlijk ben ik de hele race bezig geweest om mijn banden te managen, meer niet. Daardoor was de race op fysiek vlak ook stukken beter te doen. Ik heb alleen de laatste 20 ronden gepusht. Het was frustrerend op urenlang achter Mercedes aan te rijden, maar ik had gewoon niet genoeg snelheid om Valtteri (Bottas, red.) in te halen. Ik heb dus de hele race tegen zijn kont aangekeken.'

Mercedes werkte samen

Albon denkt dat zijn rijgedrag gekopieerd werd door Bottas, waardoor Lewis Hamilton geen last zou gaan krijgen van de Red Bull-rijder. 'Toen ik langzamer reed reed Valtteri langzamer, en toen ik ging pushen deed hij dat ook. Hij schaduwde me dus een beetje. Ik denk dat dat was om Hamilton af te schermen. In dat opzicht hebben ze dus goed teamwerk verricht.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws