Strategisch manager Mercedes trekt boetekleed aan: 'Ik heb voor open doel gemist' Formule 1

Strategisch manager Mercedes trekt boetekleed aan: 'Ik heb voor open doel gemist'

Door Maurits Kappetijn 22 September 2019 19:09


Andrew Shovlin kon wel door de grond zakken na de race in Singapore. De Chief Race Engineer van Mercedes zag zijn renstal op het verkeerde moment een pitstop nemen, waardoor de race voor Lewis Hamilton en Valtteri Bottas verloren ging. Ferrari ging met de winst aan de haal; iets wat Shovlin zich erg aantrekt.

'Ik heb vandaag voor open doel gemist,' steekt Shovlin van wal in een officieel statement van het team. 'We hadden mee moeten gaan met de undercut van Vettel in de negentiende ronde, dan hadden we zelfs de race kunnen winnen. We hebben niet adequaat gereageerd en dus moesten we op de blaren zitten. Het is een hele dure fout', aldus de Brit.

Shovlin merkt dat Mercedes in de loop van het seizoen steeds minder races is gaan winnen, maar een duidelijke reden voor dit verschijnsel ontbreekt. 'Ik kan hier niet echt een specifieke reden aanwijzen voor aanwijzen. We zullen op veel vlakken moeten verbeteren, ondanks dat we vooraan staan in het klassement. In Sochi moeten we winnen.' (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!