Vijf coureurs op het matje bij stewards na race, één coureur krijgt straf Formule 1

Vijf coureurs op het matje bij stewards na race, één coureur krijgt straf

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 19:56


Na de race in Singapore moesten maar liefst vijf coureurs zich melden bij de stewards. Voor slechts één coureur, Antonio Giovinazzi, had het bezoekje aan het FIA motorhome een slechte afloop: de Italiaan kreeg een tijdstraf van tien seconden voor een opmerkelijk incident.

Allereerst waren Raikkonen en Kvyat 'under investigation'. De twee coureurs hadden het met elkaar aan de stok tegen het einde van de race, waarna de twee elkaar raakten. De Alfa Romeo-coureur had teveel schade na het contact en dus moest hij de race staken. Omdat de fout in principe bij Raikkonen zelf lag, heeft de wedstrijdleiding besloten geen straffen uit te delen.

Even later viel George Russell uit, na een touché met Haas-coureur Romain Grosjean. De Brit en de Fransman gingen zij aan zij de bocht door, maar voor Russell was er geen ruimte. Beide coureurs kregen geen straf, omdat 'beide coureurs even verantwoordelijk waren voor het incident', aldus de FIA.

Giovinazzi reed te dicht bij kraan

Giovinazzi hield wel een straf over aan de race in Singapore. Toen een kraan één van de gestopte auto's van de baan probeerde te halen, zou de Italiaan te snel langs het obstakel gereden zijn. Resultaat: 10 seconden tijdstraf. Gelukkig heeft de beslissing weinig gevolgen voor de Alfa Romeo-coureur; hij had genoeg marge op zijn achterligger om zijn tiende plek te behouden. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws