Binotto verklaart gedurfde pitstop Vettel: 'Anders werd Verstappen tweede' Formule 1

Binotto verklaart gedurfde pitstop Vettel: 'Anders werd Verstappen tweede'

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 20:23


Wat voor velen als een onverwachte move leek, pakte uit in een meesterzet: door een 'undercut' won Sebastian Vettel de Grand Prix van Singapore, iets wat veel fans niet zagen aankomen. De in de kwalificatie dominerende Charles Leclerc werd tweede, iets wat voor veel frustratie zorgde bij de Monegask. Ferrari-teambaas Mattia Binotto legt de situatie uit. 

Al snel blijkt duidelijk dat Ferrari vooral naar Verstappen keek, toen met besloot een pitstop met Vettel te gaan maken. 'Toen we Sebastian als eerste naar binnen haalde, was Verstappen ook aan het einde van zijn stint. We moesten Leclerc dus buiten laten om zijn positie te verdedigen. Anders werd Verstappen tweede. Het was bovendien onze enige manier om Lewis Hamilton vandaag te grazen te nemen. Als je het mij vraagt is het dus alles behalve een onlogische beslissing. Wat mij betreft is daar geen discussie over', besluit de Italiaan bij de persconferentie na de race.

Binotto eist begrip van Leclerc

Toch begrijpt Binotto de frustratie bij Leclerc, die in eerste instantie leek af te stevenen op een overwinning. 'Ik weet dat Charles boos is en die emotie laten wij ook toe. Maar hij moet na het zien van de beelden en onze uitleg wel begrijpen hoe de vork in de steel zit. Hij moet het als een teamprestatie zien.' (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws