Marko geeft opmerkelijke verklaring voor 'teleurstellend raceweekend' Red Bull Formule 1

Marko geeft opmerkelijke verklaring voor 'teleurstellend raceweekend' Red Bull

Door Maurits Kappetijn 22 september 2019 | 20:49


Helmut Marko is niet tevreden met de prestaties van Red Bull in de Grand Prix van Singapore. De invloedrijke adviseur van het team van Max Verstappen zegt dat hij onaangenaam verrast is door het gebrek aan snelheid. De Oostenrijker stelt dat problemen in de simulator zorgden voor een verkeerde set-up.

Marko zag zijn team met een derde en zesde plek tegenvallen, gezien het feit dat Red Bull als favoriet werd gezien voorafgaand aan dit raceweekend. Toch was het Ferrari dat de boventoon voerde, iets wat niet nodig was geweest volgens de man uit Graz. Marko geeft de simulator de schuld van de tegenvallende resultaten. 

'Het probleem zat hem tijdens de testritten in de simulator. Daar zijn we totaal op het verkeerde been gezet. In de simulator ligt de basis van onze set-up voor het raceweekend, dus als het daar niet klopt ben je de sjaak. Het probleem is dat we ons chassis veel te stijf hadden afgesteld, waardoor we stabiliteit misten. Ook hadden we te weinig downforce', legt Marko uit aan het televisiestation ORF.

Horner ziet positieve punten GP Singapore 

Ook teambaas Horner komt aan het woord op de Duitse zender, maar de Brit gaat niet in op de uitspraken van Marko. 'Ik denk dat, gezien de kwalificatie, het resultaat wel meevalt. Het had veel erger gekund als Mercedes die strategische fout niet had gemaakt. In principe hebben we vandaag maximaal gescoord.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws